Kunstprosjekt for Solheim skole

Til Solheim skole ble det kjøpt inn to veggtepper av Inger Johanne Rasmussen: "Crazy quilt" og Kjede. Disse ble kjøpt inn til åpningen av skolen i 2007. Søren Ubisch har laget skulpturen "Rygg" som står ute i skolegården. Skulpturen ble avduket i 2012.

Arkitekt: Arkitektgruppen Lille Frøen AS.
Cathrine Rasmussen var kunstnerisk konsulent for utsmykkingen. 

Kunstprosjektet er støttet av KORO.

Inger Johanne Rasmussen: Crazy quilt

Inger Johanne Rasmussens veggtepper er laget av gamle, militære fotkluter i tovet ullstoff. Rasmussen farger selv ullstoffbitene, klipper dem til og syr dem sammen for hånd. kunstneren sier selv om sine arbeider at hun vil fokusere på det vakre, på det som gir glede og løfter om lykke i hverdagen. Hun griper fatt i ting som har gitt henne selv opplevelse av det vakre og eventyrlige i barndommen.

I "Crazy quilt" lar Rasmussen seg inspirere av tradisjonelle, amerikanske lappetepper. Hun har laget et teppe hvor hun leker seg med å sy sammen biter til fabulerende mønstre.

Plassering: Inngangspartiet

 

Inger Johanne Rasmussen: Kjede

I arbeidet "Kjede" minnes Inger Johanne Rasmussen et perlekjede som moren hennes hadde tatt med hjem fra Amerika. Kjedet hadde mange forskjellige perler, og hun kunne sitte og fundere over hvilken av dem som var den vidunderligste. Hun klarte aldri å bestemme seg, og skjønte at alle perlene var så fine i kraft av å stå sammen med de andre perlene. Det var hver enkelt perles plass i den store sammenhengen som gjorde dem så nydelige – de ga glans til hverandre.

Plassering: Trapperom mellom første og andre etasje.

 

Søren Ubisch: Rygg

Skulpturen er hugget ut av en blokk larvikitt fra Stålaker-bruddet i Larvik kommune. Blokken var ca. 7,5 meter lang, 1,3 meter bred og 1,8 meter høy, og den veide ca. 35 tonn. Arbeidet med steinen er utført for hånd og med håndverktøy.

Skulpturen er i utgangspunktet en abstrakt konstruksjon. Konstruksjonen har imidlertid elementer som skal henlede på et firbent dyr.