Lørenskog hus

Lørenskog hus er kommunens kulturhus med bibliotek, kino, aktivitetshus for ungdom, musikk- og kulturskole, kunstsal, frivilligsentral, spisesteder, møteromsavdeling og offentlige tjenester.

Åpningstider i Veiviseren

Veiviseren holder stengt fra og med 3. mars 2021 som følge av nye smittevernstiltak.

Mandag-fredag:  kl. 11.00-15.00
Lørdag: kl. 11.00-15.00
Søndag: kl. 11.00-15.00

Hvordan komme til Lørenskog hus

Besøksadresse: Festplassen 1, 1473 Lørenskog

Flere busslinjer fra Oslo, Groruddalen og Romerike stopper ved bussterminalen ved Lørenskog sentrum, som ligger rett ved siden av Lørenskog hus. Det er også mulig å ta toget fra Oslo eller Lillestrøm, og deretter buss til Lørenskog sentrum.

Det er 3 timer gratis parkering i parkeringshuset og bak Metro Storhandel/Lørenskog ishall. Utenfor Metro kjøpesenter, er det 1 time gratis parkering. Etter gratistiden er taksten p.t. 15 kr per påbegynte halvtime.

Det benyttes billettløst parkeringssystem med skiltgjenkjenning, du trenger ikke trekke billett. Se oppslag på parkeringsområdet for mer informasjon om betaling etc.

Kulturvirksomheter

Veiviseren

Veiviseren er en ny møteplass for kommunens innbyggere med kafé, seniortreffsted og aktiviteter. Du kan også oppsøke informasjonspunktet som blant annet selger billetter til aktiviteter på huset.

Kulturhuset

Lørenskog bibliotek

Biblioteket strekker seg over tre etasjer. Av tjenester tilbyr biblioteket bl.a.: PC-er med Internett, leseplasser, arbeidsrom, leker og spill, internettkurs for seniorbrukere og høytlesing for barn.

Lørenskog kino

Lørenskog kino finner du i 4. etasje i Lørenskog hus. Kinoen har 4 (5) moderne kinosaler som venter på å gi deg store filmopplevelser. To dedikerte kinoheiser fører deg opp i 4. etasje, eller du kan nå oss via vår flotte spiraltrapp.

Aktivitetshuset Volt

Aktivitetshuset Volt er et kulturhus for ungdom fra 13 år og oppover. Volt rommer blant annet øvingslokaler for band, studio, kurslokaler og scene. Vi har også en egen kafé. Volt holder til i 6. etasje i Lørenskog hus. 

Lørenskog musikk- og kulturskole

Lørenskog musikk- og kulturskole har i dag ca. 800 elever innen instrumental, sang og dans. I tillegg når vi minst 4000 av våre innbyggere gjennom Positivt skolemiljø og musikkterapi i løpet av et skoleår.

Lørenskog frivilligsentral

Frivilligsentralen formidler kontakt mellom mennesker som ønsker å yte en ubetalt innsats i nærmiljøet, og dem som ønsker å motta en slik innsats. Frivilligsentralen holder til i 6. etasje i Lørenskog hus og har kafétilbud og flere aktiviteter.

Spisesteder

Det er to serveringssteder i første etasje i Lørenskog hus:

Veiviseren

Se Veiviserens facebookside for mer informasjon.

Buen restaurant og bar

Se Buens hjemmesider for åpningstider, meny og bordbestilling.

Andre offentlige tjenester

En rekke offentlige tjenester holder til i Lørenskog hus:

Informasjon om bygningen

Lørenskog hus åpnet 30. april 2011.

Arkitekt: L2 Arkitekter.

Det er en rekke kunstverk i Lørenskog hus. Les mer om kunstnerne og kunstverkene.