Lørenskog hus

Lørenskog hus er kommunens kulturhus med bibliotek, kino, aktivitetshus for ungdom, musikk- og kulturskole, kunstsal, frivilligsentral, spisesteder, møteromsavdeling og offentlige tjenester.

Åpningstider

1. etasje er betjent: Mandag - søndag kl. 12.00 - 16.00.

Her kan man få informasjon og kjøpe billetter. Billetter kan ellers kjøpes på nettsidene til de ulike virksomhetene og i billettautomater.

For øvrige åpningstider, se den aktuelle virksomhets nettsider.

Hvordan komme til Lørenskog hus

Besøksadresse: Festplassen 1, 1473 Lørenskog

Flere busslinjer fra Oslo, Groruddalen og Romerike stopper ved bussterminalen ved Lørenskog sentrum, som ligger rett ved siden av Lørenskog hus. Det er også mulig å ta toget fra Oslo eller Lillestrøm, og deretter buss til Lørenskog sentrum.

Det er gratis parkering ved Ishallen, bak politihuset. Det er også mulig å parkere i 3 timer gratis i Metros parkeringsplass/garasje. NB: Husk å trekke billett. Ønsker du å stå parkert lenger, koster det 20 kr per time.

Veiviseren

Våren 2019 åpner Veiviseren i 1. etasje i Lørenskog hus. Veiviseren er en ny møteplass for kommunens innbyggere med kafé, seniortreffsted og aktiviteter

Kulturhuset

Kulturhuset har egne nettsider med informasjon om  kulturprogram, kjøp av billetter, oversikt over ansatte, informasjon om utleie, informasjon om saler, rullestolplasser med mer.

Kulturhuset på Facebook.

Utleie

Kulturhuset har 5 kultursaler, 4 kinosaler og 7 møterom til utleie.
Kontakt booking@lorenskog.kommune.no eller tlf. 947 97 971 for informasjon og bestilling.
Bookingen er åpen på mandag-torsdag fra 09.00 til 15.00 (bookingen er stengt i juli).

Lørenskog bibliotek

Biblioteket strekker seg over tre etasjer i den nordlige fløyen av Lørenskog hus. Av tjenester tilbyr biblioteket bl.a.: PC-er med Internett, leseplasser, arbeidsrom, leker og spill, internettkurs for seniorbrukere og høytlesing for barn.

Lørenskog bibliotek har egne nettsider med informasjon om bibliotektjenester, åpningstider, digitale tjenester, kulturprogram, oversikt over ansatte med mer.

Biblioteket på Facebook.

Lørenskog kino

Lørenskog kino finner du i 4. etasje i Lørenskog hus. Kinoen har 4 (5) moderne kinosaler som venter på å gi deg store filmopplevelser. To dedikerte kinoheiser fører deg opp i 4. etasje, eller du kan nå oss via vår flotte spiraltrapp.

Kinoen har egne nettsider med kinoprogram, billettbestilling, oversikt over ansatte med mer.

Lørenskog kino på Facebook.

Aktivitetshuset Volt

Aktivitetshuset Volt er et kulturhus for ungdom fra 13 år og oppover. Volt rommer blant annet øvingslokaler for band, studio, kurslokaler og scene. Vi har også en egen kafé. Volt scene har faste arrangement hver måned. Volt holder til i 6. etasje i Lørenskog hus. Les mer om aktivitetshuset Volt.  

Aktivitetshuset Volt på Facebook.

Lørenskog musikk- og kulturskole

Lørenskog musikk- og kulturskole har i dag ca. 800 elever innen instrumental, sang og dans. I tillegg når vi minst 4000 av våre innbyggere gjennom PSM (positivt skolemiljø) og musikkterapi i løpet av et skoleår.

Les mer på musikk- og kulturskolens nettsider.

Lørenskog frivilligsentral

Frivilligsentralen skal mobilisere frivillige til å sette i gang aktiviteter som styrker kontakten mellom mennesker i nærmiljøet, på tvers av generasjoner og kulturer. Frivilligsentralen formidler kontakt mellom mennesker som ønsker å yte en ubetalt innsats i nærmiljøet, og dem som ønsker å motta en slik innsats. Frivilligsentralen holder til i 6. etasje i Lørenskog hus og har kafétilbud og flere aktiviteter.

Les mer om Lørenskog frivilligsentral.

Frivilligsentralen på Facebook.

Spisesteder

Det er to serveringssteder i første etasje i Lørenskog hus:

Buen restaurant og bar

Se Buens hjemmesider for åpningstider, meny og bordbestilling.

Uno Mas øl & vinbar

Se Uno Mas' hjemmesider for åpningstider, meny og bordbestilling.

Andre offentlige tjenester

En rekke offentlige tjenester holder til i Lørenskog hus:

Informasjon om bygningen

Lørenskog hus åpnet 30. april 2011.

Arkitekt: L2 Arkitekter.

Det er en rekke kunstverk i Lørenskog hus. Les mer om kunstnerne og kunstverkene.

Fant du det du lette etter?