KUL-TUR - transporttilbud til deg over 67 år bosatt i Lørenskog 

Transporttilbud for deg over 67 år bosatt i Lørenskog - Klikk for stort bilde

Har du lyst til å delta på kulturaktiviteter på Lørenskog hus på dagtid i ukedagene, men har problemer med å komme deg dit? 

Vi tilbyr KUL-TUR – som er et transporttilbud hvor du kjører sammen med andre i vanlig taxi eller maxi-taxi. Du kjøres til og fra hjemmet ditt til Lørenskog hus mandag - fredag i tidsrommet kl. 10 - 16. Dette er et prøvetilbud som varer fra og med mandag 22. august til 16. desember. 

Bestillinger tas imot fra 16. august. 

Hvordan benytter jeg KUL-TUR? 

Velg et arrangement som du vil delta på ved å sjekke Kultur 60+ brosjyren (PDF, 4 MB) og andre brosjyrer for ulike tilbud på Lørenskog hus. Du kan også se nettsidene til Lørenskog hus.

Ring Romerike taxi på telefon 67 10 00 80. mandag til fredag og bestill KUL-TUR til Lørenskog hus. Du må ringe senest kl. 16.00 to virkedager før reise. 

Du oppfordres til å velge en av følgende ankomsttider: kl. 10.30, 11.30 og 12.30 og følgende returtider: kl. 13.00, 14.00 og 15.00. 

Du mottar en SMS fra avsender Taxus Akershus som bekrefter avtalt hentetid. 

Du betaler kr 20,- per reise med kort eller kontant direkte til sjåfør. Tur retur samme dag koster til sammen kr 40,-. 

Avbestilling må skje per telefon senest 30 minutter før hentetidspunkt. 

Hvor finner jeg aktiviteter jeg kan delta på?  

Du finner aktiviteter i Brosjyren Kultur 60+ Kulturtilbud for seniorer høst 2022 (PDF, 4 MB), som kan hentes i Veiviseren i 1. etasje på Lørenskog hus.

Du finner også oversikt over aktiviteter på kommunens hjemmeside. 

Mer informasjon om tilbudet 

Dette tilbudet er for innbyggere fra 67 år og oppover som ikke kan benytte bil eller offentlige transportmidler, og som ikke har TT-kort. Rullestolbrukere henvises til å bruke TT-ordning.  

Reisen går kun til og fra Lørenskog hus, ikke til andre steder i Lørenskog. Du kan reise til både enkeltarrangementer og faste arrangementer på huset, og for å besøke kafé Veiviseren

Reisen foregår primært som samkjøring i vanlig taxi eller maxi-taxi. Det er Nedre Romerike Taxi som henter og bringer deg og andre til og fra Lørenskog hus. Du må derfor regne med lengre reisetid enn i en ordinær taxi.  

Sjåføren vil sørge for at du får god tid ved på og avstigning, og kan følge deg til og fra døren om du gir beskjed om behov for det når du bestiller. Det er plass til å ta med rullator. Du må kunne gå inn og ut av bilen/minibussen uten hjelp.  

Hvis du har med rullator eller ledsager må du oppgi det når du bestiller. Ledsager reiser gratis hvis de har ledsagerbevis. 

KUL-TUR er et kommunalt prøvetilbud som varer frem til 16. desember 2022. Hvis det er god respons på tilbudet kan det bli forlenget.