Møt kommunens grønne ambassadører

Møt Sjur Høibraaten og familien Belda som ønsker å la bilen stå oftere og reise mer miljøvennlig i hverdagen. De er kommunens grønne ambassadører. Frem til sommeren 2019 kan du følge dem og hvordan hverdagslogistikken oppleves når bilen står litt oftere og de reiser mer miljøvennlig.

Under mobilitetsuka i høst søkte vi etter familie med barn og en person 60+ som ønsket å reise mer miljøvennlig i hverdagen. Dette er en del av kommunens arbeid for at transportveksten skal tas ved at vi går, sykler og reiser mer kollektivt.

Pensjonisten Sjur og småbarnsfamilien Belda ble valgt ut. Vi ønsker å lære mer om hvordan det er å reise lokalt i Lørenskog og omegn med mindre bruk av bil. Oppleves det trygt å sykle i Lørenskog, blir fortau og sykkelveier brøytet om vinteren, går bussen dit du skal og til det tidspunktet som passer for deg?

Dette og flere spørsmål håper vi å få svar på fra våre grønne ambassadører når de hver måned deler sine grønne erfaringer med oss gjennom senhøsten, vinteren og frem mot sommeren.

Bli med på reisen du også! Følg våre grønne ambassadører på våre nettsider og på Facebook.

Om ambassadørene

Grønn ambassadør, Sjur Høibråten - Klikk for stort bilde Sjur, 66 år, Finstadjordet


Sjur er aktiv og når han skal rundt på aktiviteter og ærender har bilen vært hans foretrukne fremkomstmiddel.
Sjur ønsker å bruke sykkel når han skal reise lokalt, og buss når han skal på tur til  Oslo eller Lillestrøm. Sjur har fått støtte til el-sykkel som han ønsker å bruke gjennom hele vinteren. Han har lagt om til piggdekk på sykkelen, og er klar for å møte både snø og is.
 

 

 

Grønne ambassadører, Sebastian, Margrethe og Benjamin - Klikk for stort bilde Margrethe, Sebastian og Benjamin på ett år

Den lille kjernefamilien flyttet til Lørenskog stasjonsby fra Oslo for to år siden. Mor og far jobber i Oslo og Benjamin på ett år går i barnehage på Fjellhamar. Som grønne ambassadører ønsker de å prøve ut vintersykling både til og fra barnehagen med Benjamin i sykkelhenger, men også til og fra jobb og aktiviteter i Lørenskog og Oslo.

Familien har fått støtte til en kraftig el-sykkel som også kan brukes til å trekke sykkelhenger.

Desember 2018

Sebastian har laget en kort film om det å være grønn ambassadør for Lørenskog kommune.

Fant du det du lette etter?