Møt kommunens grønne ambassadører

Møt Sjur Høibraaten og familien Belda som ønsker å la bilen stå oftere og reise mer miljøvennlig i hverdagen. De er kommunens grønne ambassadører. Frem til sommeren 2019 kan du følge dem og hvordan hverdagslogistikken oppleves når bilen står litt oftere og de reiser mer miljøvennlig.

Under mobilitetsuka i høst søkte vi etter familie med barn og en person 60+ som ønsket å reise mer miljøvennlig i hverdagen. Dette er en del av kommunens arbeid for at transportveksten skal tas ved at vi går, sykler og reiser mer kollektivt.

Pensjonisten Sjur og småbarnsfamilien Belda ble valgt ut. Vi ønsker å lære mer om hvordan det er å reise lokalt i Lørenskog og omegn med mindre bruk av bil. Oppleves det trygt å sykle i Lørenskog, blir fortau og sykkelveier brøytet om vinteren, går bussen dit du skal og til det tidspunktet som passer for deg?

Dette og flere spørsmål håper vi å få svar på fra våre grønne ambassadører når de hver måned deler sine grønne erfaringer med oss gjennom senhøsten, vinteren og frem mot sommeren.

Bli med på reisen du også! Følg våre grønne ambassadører på våre nettsider og på Facebook.

Om ambassadørene

Grønn ambassadør, Sjur Høibråten - Klikk for stort bildeSjur, 66 år, Finstadjordet


Sjur er aktiv og når han skal rundt på aktiviteter og ærender har bilen vært hans foretrukne fremkomstmiddel.
Sjur ønsker å bruke sykkel når han skal reise lokalt, og buss når han skal på tur til  Oslo eller Lillestrøm. Sjur har fått støtte til el-sykkel som han ønsker å bruke gjennom hele vinteren. Han har lagt om til piggdekk på sykkelen, og er klar for å møte både snø og is.
 

 

 

Grønne ambassadører, Sebastian, Margrethe og Benjamin - Klikk for stort bildeMargrethe, Sebastian og Benjamin på ett år

Den lille kjernefamilien flyttet til Lørenskog stasjonsby fra Oslo for to år siden. Mor og far jobber i Oslo og Benjamin på ett år går i barnehage på Fjellhamar. Som grønne ambassadører ønsker de å prøve ut vintersykling både til og fra barnehagen med Benjamin i sykkelhenger, men også til og fra jobb og aktiviteter i Lørenskog og Oslo.

Familien har fått støtte til en kraftig el-sykkel som også kan brukes til å trekke sykkelhenger.

Desember 2018

Sebastian har laget en kort film om det å være grønn ambassadør for Lørenskog kommune.

 

Januar 2019

Klikk for stort bildeSjur Høibraaten med sykkelen sin på vinterføre januar 2019Kommunens grønne ambassadør 60+, Sjur Høibraaten har sendt oss en kort statusoppdatering om det å vintersykle i Lørenskog.

Det nye året og vinterføret har bydd på noen utfordringer, men sykkelen har vært i jevnlig bruk. Piggdekka har godt feste på både snø og is, men noen dager har føret vært litt for skummelt med dårlig brøyting og strøing. Det har ikke blitt de lange turene, men mange småturer rundt omkring i nabolaget. Regner med å utvide reviret når «vårsol i bakkana blenker»!

Med hilsen Sjur
Grønn Ambassadør 66+

Juni 2019

Familien Belda på Ødegården har nå høstet erfaring med el-sykkel til og fra jobb, barnehage og rundt i kommunen i alle årstider. Her er en video hvor de oppsummerer livet på to hjul året rundt. I tillegg deler de tips og erfaringer som kan være nyttig for deg som ønsker utvide sykkelsesongen.