Lørenskog sykehjem

 

Klikk for stort bildeLørenskog sykehjem

Besøksregler ved sykehjemmene i Lørenskog

Vi gjør oppmerksom på at det fortsatt er smittespredning i Lørenskog kommune, og vi ber derfor om forståelse for at vi må opprettholde strenge smittevernrutiner.

NB!

Hvis smittesituasjonen skulle endre seg ved sykehjemmene vil vi kunne stanse eller begrense besøk.

 

Smittevernrådene som er utarbeidet har som formål å forebygge at koronasmitte kommer inn i og sprer seg i institusjonene, uten å begrense pasientenes sosiale liv mer enn nødvendig. Det er viktig å legge til rette for besøk, samtidig som det er viktig å unngå at besøkende fører med seg smitte inn på helse- og omsorgsinstitusjoner hvor det bor personer i risikogrupper.

Fra uke 39 vil besøk nå foregå innendørs på våre sykehjem. Hvert enkelt sykehjem har sine faste besøksområder, og besøkstidene er:

 • Finstad/Losbyveien: Tider avtales direkte med avdeling
 • Lørenskog sykehjem avd. Kløverenga, Fiolbakken, Krydderhagen og Furulund: Mandag, torsdag, fredag, lørdag og søndag mellom 11-16 og tirsdag og onsdag mellom 11-18
 • Lørenskog sykehjem avd. Granheim: Tider avtales direkte med avdeling
 • Rolvsrudhjemmet: Mandag, torsdag, fredag, lørdag og søndag mellom 11-16 og tirsdag og onsdag mellom 11-18

 

Besøkene på Rolvsrudhjemmet og i Gamleveien 104 ivaretas av våre besøksverter. Besøksverten sin oppgave er å ta imot besøkende og følge opp at smittevernsreglene ivaretas. De vil være tilstede mellom kl. 11-16 mandag, torsdag, fredag, lørdag og søndag. Tirsdag og onsdag kl. 11-18.

Ved at vi starter besøkene innendørs, vil lengden på besøket nå være 45 min., og antall besøkende pr. pasient er 2. Antall besøkende utover dette må avtales med avdelingen. Dette for at vi skal kunne ivareta smittevernet på en forsvarlig måte.

Generelle kriterier for alle besøk

Du kan ikke komme på besøk hvis du:

 • Ikke føler deg frisk eller har symptomer på Covid-19

 

 • Er i hjemmekarantene eller har vært i nærkontakt med noen som har fått påvist covid-19.

 

 • Hvis du de siste 10 dager har vært på reise til eller oppholdt deg i regioner og land utenfor Norge som ikke er omfattet av karanteneplikt ("gule områder"), kan du ikke komme på besøk før 10 dager etter hjemkomst. Hvis du testes for SARS-CoV-2, kan du ikke komme på besøk før negativt prøvesvar foreligger

 

 

Rutine for besøk av pårørende ved sykehjemmene:

 

FØR BESØKET:

 • Du  lage en avtale med avdelingen om tidspunktet for besøket på forhånd senest dagen før besøket skal skje. Du kommer ikke inn uten avtale.  
 • Du kan ringe og avtale besøk til de gjeldene avdelingene mellom kl. 10 og 13 (se avdelingsvise nummer under)

 

UNDER BESØKET:

 • Besøk foregår nå innendørs på faste besøksrom/områder. 
 • De som kommer på besøk på Rolvsrudhjemmet og i Gamleveien 104 må gå inn via hovedinngangen. Losbyveien har inngang via inngang F, og Finstad via inngang C.
 • Besøkende må sprite hendene sine før besøket. Det er hånddesinfeksjonsmiddel ved inngangene.  
 • Det må være minst 1 meter avstand mellom beboer og besøket. Det kan ikke være noe nærkontakt. 
 • Du kan ikke ha med kjæledyr. 
 • Pårørende har ikke anledning til å bruke toalettene inne på sykehjemmene. 
 • Ansatte vil vaske bord, stoler og andre kontaktpunkter før hvert besøk.   
 • Besøket loggføres med navn og telefonnummer i egen besøkslogg
 • Pasienter kan ta imot gaver, blomster o.l. 
 • Hvis besøkende har med mat må alle utføre håndhygiene før maten serveres og inntas. Har pasienten behov for bistand til mating, må det avklares på forhånd om personalet har muligheten til å bistå. Vi oppfordrer til å ha med enkel mat. Det kan kun brukes engangsutstyr. Besøkende skal ikke benytte kjøkken i institusjonen.

 

ETTER BESØKET:

 • Besøkende må sprite hendene sine etter besøket. 
 • Ansatte vil vaske bord, stoler og andre kontaktpunkter etter besøk
 • Dersom du etter å ha vært på besøk ved sykehjemmet får symptomer på covid-19, må du ved eventuell prøvetaking informere der om hvilken institusjon du har vært på besøk ved. Dette for at det skal kunne gjøres smittesporing. Du må også så raskt som mulig informere sykehjemmet om at du har vært og tatt prøve.

 

Oppdatert 17.september 2020

 

Arnfinn Gisleberg

Institusjonssjef

 

Kontaktinformasjon for å avtale tid for besøk, er:

 

Granheim: Ring 458 73 158 mellom kl. 10-13 mandag til fredag

Furulund: Ring 415 27 848 mellom kl. 10:30 - 13 mandag til fredag

Krydderhagen: Ring 459 72 183 mellom kl. 10-13 mandag til fredag

Fiolbakken: Ring 458 73 102 mellom kl. 11-13 mandag til fredag

Kløverenga: Ring 458 74 064 mellom kl. 10:30 -13:30 mandag til fredag

Finstad: Ring 67 49 50 57 mellom kl. 10-18 mandag til fredag

Losbyveien: Ring 67 49 50 56 mellom kl. 10-18 mandag til fredag

 

Nøkkelinformasjon

Lørenskog kommune er nabokommune til Oslo i nordøst og beliggenheten gir flotte muligheter for rekreasjon - og friluftsaktiviteter. Lørenskog sykehjem er et veldrevet og godt etablert sykehjem som satser mye på opplæring og utvikling. Sykehjemmet består av 7 avdelinger med til sammen 156 plasser. To av avdelingene, Losbyveien og Finstad befinner seg i Losbyveien 32.

Sykehjemmet ligger med kort avstand til Triaden Lørenskog storsenter med gode bussforbindelser og parkeringsmuligheter. Vi har flotte opparbeidede uteområder og en sansehage tilpasset brukere med funksjonsnedsettelser. 

Les mer om avdelinger ved Lørenskog sykehjem.

Les mer om dagsentertilbudet ved Lørenskog sykehjem.

Kontaktopplysninger

Resepsjonen er åpen fra klokken 08.00-15.00 daglig og har telefonnummer 67 49 50 50. Administrasjonen har kontortid 08:00-16:00 (vintertid) og 08:00-15:00 (sommertid)

E-post: lorenskog.sykehjem@lorenskog.kommune.no

Institusjonsleder Arnfinn Gisleberg kan treffes på  telefon 67 49 50 50

Førstekonsulent Lisbeth Stenshagen telefon 469 09 243 kan svare på spørsmål vedrørende beregning for opphold ved sykehjemmet.  

Ønsker du å søke om helse og omsorgstjenester?

Du finner søknadskjema for helse og omsorgstjenester her (elektronisk versjon, papirversjon).

Trenger du informasjon om betalingssatser i Lørenskog kommune, klikk på linken:

Tilbud ved Lørenskog sykehjem

 

I tillegg til allerede innførte tiltak i forbindelse med koronavirussmitte, har sykehjemmene innført stenging av kantine/cafeer og avlyst alle felles aktiviteter. Tiltakene gjelder inntil videre beskjed.

 

Restaurant Oasen

Klikk for stort bilde 

Lørenskog sykehjem gjennomfører jevnlig restaurantkveld for våre pasienter og pårørende! 

Kjøkkenet på Lørenskog sykehjem disker da opp med en tre retters meny hvor det kan velges mellom kjøtt eller fisk som hovedrett. Dere vil få en meny ved bordet- akkurat som på en hvilken som helst flott restaurant. En servitør vil ta imot din bestilling ved bordet.

Dette er et tilbud til pasienter på Lørenskog sykehjem og Finstad/Losbyveien i følge med pårørende, eller en frivillig. 

Det er to bordsetninger, en kl. 17 og en kl. 18, ønsket tid oppgis ved bordreservasjon. Begge bordsetninger kan sitte til senest kl.20.00.

 

Vi ber om at reservasjoner gjøres på mail til lorenskog.sykehjem@lorenskog.kommune.no eller på telefon 67 49 50 50, tast 1. Husk å oppgi eventuelle allergier/dietter når dere reserverer bord. Dere får meny og bestiller maten dere ønsker ved bordet på restauranten.

Pasienter spiser gratis. Pårørende betaler 50 kr for forrett, 150 for hovedrett og 50 kr for dessert. Det er valgfritt hvor mange retter den enkelte ønsker å bestille. Mineralvann kr 35, vin kr 65 pr glass, vin 300 pr flaske, vi serverer rødvin og hvitvin. Lettøl kr 25, vanlig øl kr 40.

Restauranten har kapasitet på 10 bord- førstemann til mølla prinsippet gjelder. En pasient kan be med seg inntil 7 personer. Vi har bord som tar fra 2- 8 personer. Betaling med kort eller kontant på restauranten.

Hjertelig velkommen til Restaurant Oasen 😊

 

Aktivitetsprogram

 

 

Måltider og kafeteria

Alle måltider tilberedes av sykehjemmets eget kjøkken og serveres på avdelingene.

Måltidstider:

Frokost: Mellom kl. 08:30 og 10

Lunsj: Mellom kl. 12-13

Middag: Kl. 15:30

Kveldsmat: ca kl 19:30

Det er også mulighet for tidlig frokost og senkvelds for de som ønsker dette.

I hovedområdet ved resepsjonen finnes Oasen kafeteria som har åpent mellom kl 11-13 alle hverdager. Her får du kjøpt salater, påsmurt, vafler, varmretter og snacks.

Lørenskog sykehjem har eget kjøkken som også kan levere mat på bestilling. Kontakt kjøkkenet på telefon 67 91 59 84 

Frisør og fotterapeut

Frisør:

Lørenskog sykehjem har frisørsalong som drives av Brigitte Laengen. Hun har tilbud til både beboere, pårørende, personalet og andre som måtte ønske hårpleie. Utgiftene dekker den enkelte selv. For timebestilling kan Birgitte kontaktes på telefon 997 07 516 mandag, onsdag og torsdag. Ved avdelingene i Losbyveien 32 drives frisørsalongen av Heidi Skaarer som kan treffes på telefon 906 80 156

 

Fotterapeut:

Heidi Høiseth driver som fotterapeut ved Lørenskog sykehjem. Hun har tilbud til både beboere, pårørende, personalet og andre som måtte ønske fotpleie. Utgiftene dekker den enkelte selv. For bestilling av time kan Heidi kontaktes på telefon 450 35 964 mandag, tirsdag og torsdag.

Priser fra 1 april 2020: Pasienter/brukere sykehjemmet: Kr. 500 per behandling, øvrige kunder kr. 570 per behandling.

 

Vasking og merking av privat tøy

Pårørende eller pasienten selv sørger for innkjøp av privattøy. Tøyet må tåle 40 graders vask i maskin og ved kjøp av ulltøy bør også disse kunne vaskes i maskin. Sykehjemmet har flere ganger i året besøk av firmaer som selger klær.

Pårørende har ansvar for å merke privat tøy og våre ansatte kan også hjelpe til. Langtidsbeboere får utdelt et tøynummer som skal sys inn i alle plagg. Sykehjemmet kan dessverre ikke ta ansvar for umerket tøy eller tøy som ikke tåler 40 graders maskinvask.

Verdisaker

Sykehjemmet kan være behjelpelig med å oppbevare smykker eller andre verdigjenstander, men vi oppfordrer til at pasientene ikke har for mange verdifulle ting med seg hit, da det kan bli borte. Vi kan være behjelpelig med å oppbevare pasientens lommepenger men oppfordrer til å ikke ha større pengesummer. Sykehjemmet kan ikke ta ansvar for penger som blir oppbevart på rommet.

Alle private gjenstander bør merkes med navn: briller, håndvesker og sko kan merkes med initialer, slik at det blir lettere for oss å finne tilbake til rett eier.

Det er bare fint om de som bor her har med seg noen private ting hjemmefra for å skape det "hjemmekoselig" på rommet sitt. Av brannvern hensyn er det fint om man unngår å ta med større møbler. Ta gjerne med pyntegjenstander og bilder. Det er tilrettelagt for Tv på alle rom. Sykehjemmet har kabel-TV med grunnpakke og dekker TV-lisensen til beboere med fast plass. Beboernes private TV-apparater bør være av nyere årgang på grunn av brannfare.

Leger

Vi har 2,2 årsverk leger knyttet til sykehjemmet og disse dekkes for tiden av Overlege Per Aarhaug , sykehjemslege Liudmyla Shevchenko og sykehjemslege Michael Donkor-Leh.

Frivillig arbeid og aktiviteter

Å være frivillig besøksvenn er en flott tjeneste å gi et medmenneske, og man får alltid noe godt igjen for det selv også.  Du kan være med å skape den store forskjellen. Vi ønsker å tilby våre beboere omsorg og aktiviteter som er tilpasset deres egne interesser og behov. Vi har derfor bruk for mennesker med ulike interesser som beboerne kan få glede av. 

I prinsippet kan alle med overskudd og lyst være frivillige. Kunne du tenke deg å høre mer om frivillighet? Ta kontakt med frivillighetskoordinator Maria Veske på telefon 905 83 703.