Det er bedre å teste en gang for mye,

Klikk for stort bilde enn en gang for lite.

Det er fremdeles mye smitte i vårt område.

Kommunen har derfor rødt nivå i skoler og barnehager etter påske. I tillegg heldigital undervisning på 5.–10- trinn til og med fredag 9. april.

For å redusere risiko for smitte internt på skolene og barnehagene, innfører kommunene - så snart som praktisk mulig - mindre kohortstørrelser, slik de nye smittevernveilederne til FHI anbefaler.

For å redusere risiko for smitte inn til skoler og barnehager oppfordrer kommunene alle ansatte til å teste seg hvis:

• Du selv har hatt eller har symptomer
  • Husstandsmedlemmene dine har hatt eller har symptomer
  • Du tror du kan ha vært utsatt for risiko for smitte i påsken

Vi ser at de fleste som smitter videre har symptomer, og derfor er det viktig med målrettet testing av disse. Alle som har, eller har hatt, symptomer i løpet av påsken bør holde seg hjemme og teste seg. Dette gjelder selv om det kun er milde symptomer.

De vanligste symptomer på covid-19 er forkjølelse med sår hals, feber/slapphet, hoste og/eller nedsatt smaks- og luktesans. Man må også mistenke covid-19 ved feber uten andre symptomer, kroppssmerter, utmattelse, hodepine, magesmerter eller løs mage.

Kommunene har økt testkapasiteten og er klare til å ta imot dere til testing i hele påsken og etter påske. Selv om du bor i en annen kommune, kan du kontakte kommunen der du jobber for en test. Ikke møt opp på skolen eller i barnehagen før testsvaret ditt foreligger.

Mer informasjon om dette finner dere på følgende nettsider:

Lørenskog kommune: https://www.lorenskog.kommune.no/siste-nytt/timebestilling-av-koronatest.115063.aspx

Vi har sendt samme informasjon og oppfordring til foresatte til barn og ungdommer i alle barnehager og skoler i Lørenskog.

Denne informasjonen er oversatt til flere språk og ligger tilgjengelig på kommunens nettside: https://www.lorenskog.kommune.no/koronavirus/information-in-other-languages/

Takk for samarbeidet!