Nysirkus

Fysiske ferdigheter i sirkus og akrobatikk!

 

Som medlem på Volt nysirkus kan du lære ulike teknikker innen akrobatikk og luftakrobatikk. På trening har vi det først og fremst gøy, hvor vi utfordrer oss selv og bruker kroppen på alle slags mulige måter. Når du trener nysirkus vil du oppleve å bli sterk og smidig, og du utvikler en meget god kroppskontroll. Gruppene trener også mot forestillinger, opptredener og UKM.

Volt Nysirkus gjør mest tissue. Tissue (engelsk: aerial silks) er et langt tøystykke festet i taket, som man klatrer, gjør triks og fall i. Som deltaker får du i tillegg prøve ulike disipliner:

  • ring-trapes
  • par-akro/akrobatikk
  • teater/bevegelses-øvelser
  • styrke og fleksibilitet

Kursene er for ungdom fra 10 år og opp til 21 år og tilrettelegges hver enkelt deltaker, nivå og behov. Ha på klær du lett kan bevege deg i, ha håret i strikk, og ta med drikkeflaske!

Vi følger FHI sine retningslinjer for smittevern og minner om at endringer i tilbudet kan forekomme dersom FHIs retningslinjer endrer seg. 

Treningstider:

Mandager kl. 17:00-18:30: Nybegynnere/litt øvet gruppe 1 (10-15 år) 

Mandager kl. 19:00-20:30: Nybegynner/litt øvet gruppe 2 (10-15 år)  

Torsdager kl. 17:00-19:00: Litt øvet/øvet gruppe 1 (13-21 år) 

Torsdager kl. 19:30–21:30: Litt øvet/øvet gruppe 2 (15-21 år) FULLT

 

Informasjon om gruppene:

Mandagsgrupper (nybegynner/øvet): 

Disse gruppene er for elever som aldri har trent eller har trent en del luftakrobatikk fra før. Elevene blir introdusert til luftakrobatikk på en trygg og morsom måte, med fokus på å bygge styrke og forståelse i luften. De lærer ulike teknikker som vil gi dem et solid fundament, slik at de senere kan utvikle seg videre på en trygg og riktig måte. 

Varighet: 12 treninger x 1,5 time

Pris: kr 1 400,- pr semester

Alder: 10-15 år

Første trening: mandag 6. september 2021

Siste trening: mandag 29. november 2021

Treningsfri i uke 40 (høstferie) og på offentlige høytidsdager. 

 

Torsdagsgrupper (Litt øvet/øvet): 

Disse gruppene er for elever som har trent en del eller masse luftakrobatikk fra før. Det stiller høyere krav til selvstendighet og en forståelse av disiplinene. Det er mer fokus på å skape, være kreativ og finne "sin egen stil". Elevene lærer lengre sekvenser, fall og vanskeligere tekniske ferdigheter. Hvis du går på en av torsdagsgruppene har du mulighet til å være med på egentrening på mandager.

Varighet: 12 treninger x 2 timer

Pris: kr 1 600,- pr semester

Alder: 13-21 år

Første trening: torsdag 9. september

Siste trening: torsdag 2. desember 2021

Treningsfri i uke 40 (høstferien) og på offentlige høytidsdager.

 

Egentrening: 

Her har elevene mulighet til å repetere og terpe på ferdigheter og triks som de allerede kan. Elevene trener selvstendig og uten instruksjon. Det er ikke lov til å prøve ut nye triks/fall uten instruktør til stede.

Mandager kl. 15:00-16:30 (bare for torsdagsgruppene).

Venteliste:

Når en nysirkusgruppe er full så kan du stå på venteliste. Det betyr at om noen på gruppen skulle slutte så går plassen til en ungdom på ventelisten. Ventelisten er ikke bindende og om du får tilbud om plass, og det ikke skulle passe, så gir vi plassen til neste på ventelisten. 

For å stå på venteliste, send oss en e-post med navn, adresse, telefonnummer og hvilket kurs man ønsker å gå på og vi vil kontakte deg/dere hvis det skulle bli noen ledige plasser i den aktuelle nysirkusgruppen. Når et nysirkus-kurs er ferdig så må alle deltakerne melde seg på nytt kurs påfølgende sesong. Du trenger ikke å stå på venteliste for å få plass på kurs påfølgende sesong. Vi opererer etter først-til-mølla prinsippet. 

Pris

  • Torsdag gruppe 1 (13-21 år)kr 1 600,00
  • Torsdag gruppe 2 (15-21 år) FULLT
  • Mandag gruppe 1 (10-15 år) kr 1 400,00
  • Mandag gruppe 2 (10-15 år) kr 1 400,00

Påmelding

Påmeldingsskjema

Retningslinjer for medlemskap på Aktivitetshuset Volt

Volt har en øvre aldersgrense på 25 år og er 100% rusfritt - det er altså ikke tillatt å være under påvirkning av, eller ha med seg noen form for rusmidler på Volt.

Kontaktinfo

Belén A. 

belasr@lorenskog.kommune.no