Nysirkus

Fysiske ferdigheter i sirkus og akrobatikk!

 

Som medlem på Volt nysirkus kan du lære ulike teknikker innen akrobatikk, turn og luftakrobatikk. På trening har vi det først og fremst gøy, hvor vi utfordrer oss selv og bruker kroppen på alle slags mulige måter. Når du trener nysirkus vil du oppleve å bli sterk, smidig og spenstig, og du utvikler en meget god kroppskontroll. Gruppa trener også mot forestillinger, opptredener og UKM. Tilbudet er både for nybegynnere, øvet og avansert nivå.

Som deltaker vil du få opplæring i følgende disipliner:
- tissue
- ringtrapes
- par-akro / akrobatikk
- grunnleggende turn og dans
- teater/bevegelses-øvelser

Kurset er for ungdom fra 10 år og opp til 21 år og tilrettelegges hver enkelt deltaker, nivå og behov. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta.

Ha på klær du lett kan bevege deg i, ha håret i strikk, og ta med drikkeflaske!

Våren 2021 får deltakerne 14 treninger de kan være med på. I tillegg er det satt av tid til egentrening hver mandag. Vi setter også opp helgetrening, dugnad og opptreden (frivillig). 

Treningstider

Mandager kl. 17.00-18.30: Nybegynnere/litt øvet gruppe 1 (10-15 år) 

Mandager kl. 19.00-20.30: Nybegynner/litt øvet gruppe 2 (10-15 år)  

Torsdager kl. 17:00-19:00: Litt øvet/øvet gruppe 1 (13-21 år)

Torsdager kl. 19:30–21:30: Litt øvet/øvet gruppe 2 (13-21 år) 

Oppstart:

Mandagsgruppen 25.01.21

Torsdagsgruppen 21.01.21

Siste trening:

Mandagsgruppen 31.05.21

Torsdagsgruppen 28.05.21

Vi har ikke trening i vinterferien (uke 8) eller på røde dager. 

 

Gruppeinndelinger:

Gruppe 1 - NYBEGYNNER 10-14 år  

Er du helt nybegynner er dette rette gruppa for deg! Som deltaker på Gruppe 1 skal du oppleve å få all nødvendig oppfølging og tilrettelegging i forhold til ditt nivå, samtidig som du blir utfordret og opplever en jevn progresjon. For at hver enkelt deltaker oppleve mestring, samt unngå å måtte vente for lenge på tur, tar vi inn maks 8 deltakere på Gruppe 1. 

Gruppe 2 - LITT ØVET/ØVET/AVANSERT 13-21 år 

Gruppe 2 passer for deg som har noe erfaring med nysirkus fra før eller har gått på nybegynnerkurs tidligere og ønsker nye utfordringer. Koreografien er noe mer utfordrende og det anbefales å ha en grunnforståelse om teknikk og kjennskap til grunnleggende bevegelser, turn og teknikk. Du vil få all nødvendig oppfølging og tilrettelegging i forhold til ditt nivå. På Gruppe 2+3 jobber vi mot å lage forestillinger.

Venteliste:

Når en nysirkusgruppe er full så kan du stå på venteliste. Det betyr at om noen på gruppen skulle slutte så går plassen til en ungdom på ventelisten. Ventelisten er ikke bindende og om du får tilbud om plass, og det ikke skulle passe, så gir vi plassen til neste på ventelisten. 

For å stå på venteliste, send oss en e-post med navn, adresse, telefonnummer og hvilket kurs man ønsker å gå på og vi vil kontakte deg/dere hvis det skulle bli noen ledige plasser i den aktuelle nysirkusgruppen. Når et nysirkus-kurs er ferdig så må alle deltakerne melde seg på nytt kurs påfølgende sesong. Du trenger ikke å stå på venteliste for å få plass på kurs påfølgende sesong. Vi opererer etter først-til-mølla prinsippet. 

Pris

Nybegynner 10-15 år (14 treninger á 1,5 time): kr 1 650,- 

Litt øvet/øvet 13-21 år (14 treninger á 2 timer): kr 1 850,-

Påmelding

Påmeldingsskjema

Retningslinjer for medlemskap på Aktivitetshuset Volt

Volt har en øvre aldersgrense på 25 år og er 100% rusfritt - det er altså ikke tillatt å være under påvirkning av, eller ha med seg noen form for rusmidler på Volt.

Kontaktinfo

Belén

belasr@lorenskog.kommune.no