Vi har tre måltider om dagen: frokost, lunsj og et fruktmåltid på ettermiddagen. Avdelingene dra på tur ca en gang i uken. Barna tar med seg matpakke til turdag og til frokost. Vi spiser frokost fra kl. 08.00 – 08.30 på avdeling.
Vi serverer varmt måltid til lunsj 1-2 ganger i uken. Fruktmåltidet består av medbrakt, oppskåret frukt og grønnsaker, som vi supplerer med brød og knekkebrød.
Vi følger helsedirektoratets anbefalinger og setter måltidene våre sammen med matvarer fra grovt brød og korn, havregryn, grønnsaker og frukt, fisk, ost, ulike pålegg, smør og melk. Vi tilbyr daglig flere typer pålegg til hvert brødmåltid. Det er fiskepålegg, halvfet gulost, brunost tilsatt jern, leverpostei og frukt og grønnsaker. Vi serverer daglig melk og tilgjengelig vann gjennom dagen.
Vi tar hensyn til ulike allergier. I disse tilfellene er vi i tett dialog med den enkelte forelder. Vi tar også kulturelle kostholdshensyn. Maten og måltidene som serveres i barnehagen skal være for alle.
Måltider og matlaging i barnehagen skal gi barna grunnlag for å utvikle matglede og sunne helsevaner. I tillegg skal barn ha mulighet til ro, hvile og avslapning i løpet av barnehagedagen. Gjennom blant annet medvirkning i mat- og måltidsaktiviteter skal barna motiveres til å spise sunn mat og få grunnleggende forståelse for hvordan sunn mat kan bidra til god helse.