Mat

Framtia barnehage følger nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i barnehagen. Vi serverer tre faste måltider i løpet av barnehagehverdagen, frokost, lunsj og ettermiddagsmåltid. Vi setter av god tid til måltidene, der barna får spise seg mette og oppleve matglede. Måltidene innebærer tid til forberedelser som håndvask og dekking av bord og etterarbeid med rydde alt på plass. Her er det mye læring for barna, både sosialt og språklig.

Vi setter våre måltider sammen med matvarer fra grovt brød og korn, havregryn, grønnsaker og frukt, fisk, ost, ulike pålegg, smør, melk (med D vitamin). Vi tilbyr daglig flere typer pålegg til hvert brødmåltid. Det er fiskepålegg, halvfet gulost, brunost tilsatt jern, magert, leverpostei og frukt og grønnsaker. Vi serverer daglig melk og tilgjengelig vann gjennom dagen. En dag i uken serverer vi servere et varmt måltid med ulike fiskeprodukter med fullkornpasta og/eller grønnsaker. I Framtia barnehage dekker vi innkjøp av melk, grønnsaker og diverse tørrvarer.  Ettermiddagsmaten består av medbrakt frukt fra foreldre/foresatte eller grønnsaker fra barna, i tillegg serveres diverse korn- og brødprodukter. På de store avdelingene er det medbrakt turmatpakke en dag pr. uke.

Vi tar hensyn til ulike allergier og kulturelle kostholds hensyn. I disse tilfellene er vi i tett dialog med den enkelte foreldre/foresatt.  Det vil si at maten og måltidene som serveres i barnehagen er for alle.