Mat

Informasjon om mat i Kjenn barnehage

Barna har med seg en frukt eller grønnsak til barnehagen hver dag. Den øvrige maten får de i barnehagen.

  • Barna tilbys havregrøt og brødmat til frokost hver dag.
  • Mellommåltidet består i at barna smører maten sin selv. Her serveres næringsrikt og sunt pålegg, samt melk og vann. Det serveres varmmat fast en dag i uka.
  • Ettermiddagsmaten består av frukt og evt knekkebrød/brød.
  • Hver torsdag får vi varmmat levering. 

Flyktning- og innvandrertjenesten har siden 2013 driftet tiltaket «La oss jobbe». Tiltaket startet opp som ett lavterskeltiltak med prosjektmidler fra NKS og Ekstrastiftelsen i juni 2013. Vi hadde to mål – å gi barnehagebarn i kommunen varm og næringsrik mat samt å gi arbeids- og språktrening til innvandrerkvinner med dårlige språkkunnskaper og lite arbeidserfaring. Prosjektet var vellykket, og da prosjektperioden var over i 2016, ble det besluttet at prosjektet skulle videreføres gjennom drift. 

 

I dag leverer de varm, næringsrik og hjemmelaget mat til mange av kommunens barnehager, de drifter to kantiner for ansatte i Lørenskog kommune og leverer catering til både kommunale og private aktører. La oss jobbe har deltakere av begge kjønn og flere nasjonaliteter er representert på kjøkkenet. Det er til enhver tid ca 4-7 deltakere i praksis, og de har tre ansatte - fagleder Ingvar, kokk Andrii og kantineansatte Marina. 

Finansiering av tiltaket er delt – vi finansieres av overføringer fra kommunen samt at vi har en liten fortjeneste på kantine og catering. Barnehagematen er til selvkost.