Slik jobber vi

Ansatte

Aktivitetshuset VOLT har 7 ansatte og 1 innleid instruktør, alle med bakgrunn i kunst- og kulturfag. De har erfaring fra ulike felt som fritidsklubb, barnevern, skole, forfatterskap, festivaler, dans, idrett og musikk.

VOLT samarbeider med andre kommunale tjenester, foreninger og frivillige organisasjoner. Målet vårt er å forbedre fritidstilbudet for ungdom i Lørenskog. 

Ansatte jobber vanligvis i kontortid på hverdager, noen kvelder og helger. Ved store arrangementer er åpningstiden utvidet.

En gruppe ansatte står på scenen og mottar en pris - Klikk for stort bildeAktivitetshuset VOLT vant prisen for "Årets fritidsklubb" i 2022. Polina Kovalenko/ Veronika Abramchuk

Ungdomsmiljøet på VOLT

VOLT tiltrekker seg ungdom mellom 13 og 20 år fra varierte bakgrunner, kjønn, kultur, religion og interesser. Vårt mål er å gjøre VOLT til et sted for forskjellige kulturuttrykk, et kult møtested for alle.

Ungdommene hos oss engasjerer seg i aktiviteter, knytter relasjoner med voksne, og bruker stedet som en møteplass med jevnaldrende.

Metodikken vår

Vi jobber for å være trygge og pålitelige voksne for ungdom. Vi fokuserer på å bygge gode relasjoner, både en-til-en og i grupper. Vår rolle er å forstå ungdommens behov, veilede dem og motivere dem.

Vår jobb tydelige, omsorgsfulle voksne som støtter ungdommens interesser og gir dem ansvar basert på tillit. Volt er et sted hvor det skal være trygt å prøve og feile.

En grafisk fremstilling av medvirkningsstige med de ulike trinnene delt inn i åtte steg - Klikk for stort bilde"Medvirkningsstigen", er hentet fra Barneombudets eksperthåndbok og viser deltakelsesstigen, som måler barn og unges reelle deltakelse i et prosjekt.

Vi bruker "Medvirkningsstigen" fra Barneombudets eksperthåndbok. Denne modellen, med åtte trinn, viser barn og unges reelle deltakelse i prosjekter.

Vi skaper aktiviteter som samler ungdom fra forskjellige miljøer. Vi planlegger og gjennomfører disse sammen med ungdommene, og støtter deres egne prosjekter.

Det er viktig for oss å legge til rette for ungdomsmedvirkning og selvstyrte aktiviteter.

Noen ganger møter vi ungdom som trenger ekstra omsorg. Det kan være på grunn av vanskeligheter hjemme eller på skolen. Da vurderer vi tiltak for oppfølging hos oss eller hos andre i kommunen. Dette er individuelt tilpasset.