Slik jobber vi

Ansatte

Aktivitetshuset VOLT er bemannet av engasjerte ansatte og en ekstern instruktør, alle med sterk kompetanse innen kunst- og kulturfeltet. Teamet har med seg verdifull erfaring fra forskjellige områder, som fritidsklubber, musikk, dans, idrett, kunst og festivaldrift. 

VOLT samarbeider med kommunale tjenester, foreninger og frivillige organisasjoner for å forbedre tilbudene for ungdom i Lørenskog. 

Ansatte ved VOLT har fleksible arbeidstider som omfatter vanlige kontortider på hverdager, samt noen kvelder og helger.

En gruppe ansatte står på scenen og mottar en pris - Klikk for stort bildeAktivitetshuset VOLT vant prisen for "Årets fritidsklubb" i 2022. Polina Kovalenko/ Veronika Abramchuk

Vår filosofi

Den er enkel: Vi skal være trygge og pålitelige voksne som ungdom trenger.

Vi fokuserer på å bygge sterke relasjoner, både en-til-en og i grupper. Vårt mål er å forstå ungdommenes behov og veilede dem med inspirasjon.

Som omsorgsfulle voksne, støtter vi ungdommenes interesser og gir dem ansvar i et miljø av gjensidig tillit. VOLT er et sted for trygg utforskning og læring gjennom feil.

En grafisk fremstilling av medvirkningsstige med de ulike trinnene delt inn i åtte steg - Klikk for stort bilde"Medvirkningsstigen", er hentet fra Barneombudets eksperthåndbok og viser deltakelsesstigen, som måler barn og unges reelle deltakelse i et prosjekt.

Vi bruker"Medvirkningsstigen" fra Barneombudets eksperthåndbok, en åttestegs modell som oppmuntrer til ekte engasjement blant barn og unge i prosjekter.

Vi skaper aktiviteter som forener ungdom fra forskjellige miljøer, planlagt og utført med ungdommenes deltakelse, og vi støtter deres initiativer.

Det er viktig for oss å legge til rette for ungdomsengasjement og selvstyrte aktiviteter.

Noen ganger møter vi ungdom som trenger ekstra støtte, kanskje på grunn av hjemme- eller skoleutfordringer. Da tilpasser vi tiltak for oppfølging, enten internt eller via andre kommunale tjenester.