Hvorfor spør vi om fullt fødselsnummer?

I mange av søknadsskjemaene til Lørenskog kommune spør vi om fullt fødselnummer (alle 11 siffer) til innsender. Kanskje du lurer på hvorfor dette er nødvendig eller du misliker å gi fra deg fødselsnummeret ditt. 

I denne artikkelen forklarer vi hvorfor vi gjør dette.

Lørenskog kommune bruker tjenesten svarUt hvor vi sender brev og søknadssvar til innbyggernes digital postkasse i stedet for som fysisk brev. For å være sikre på at svaret sendes til riktig person bruker vi fødselsnummer til identifisering. For å kunne svare deg digitalt er vi derfor avhengige av å ha ditt fulle fødselsnummer.

Ved å be om fødselsnummer hver gang du sender oss et søknadsskjema kobles søknaden automatisk til riktig person i arkivsystemet vårt, noe som sparer kommunen for mye manuelt arbeid. 

I noen skjemaer som gjelder barna dine spør vi også om fødselsnummeret til barnet. Barn som går i barnehage eller på skole i Lørenskog får opprettet sin egen mappe i arkivsystemet, og skjemaer som gjelder barna legges inn i denne mappen. Fullt fødselsnummer sikrer at skjemaet kobles til rett barn. 

Fødselsnummeret lagres sikkert og vil ikke ses av andre enn Servicesenteret og saksbehandler som jobber med søknaden din. Fødselsnummer blir aldri delt med noen utenfor kommunen.

Hvis du har flere spørsmål eller kommentarer kan du kontakte oss på epost postmottak@lorenskog.kommune.no eller ringe oss på 67 93 40 00.