Pensjonsordningen i Lørenskog kommune

Alle som jobber i det offentlige har en annen pensjonsordning enn de som jobber i det private. Den offentlige tjenestepensjonen legger vekt på å gi trygghet og forutsigbarhet, både i gode og dårlige tider. Nedenfor gis en kort informasjon om det du bør vite og fordelene du har i din pensjonsordning.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En komplett pakke

Alle som jobber i Norge får alderspensjon fra folketrygden. Denne utbetales av NAV. Dersom du jobber i offentlig sektor, får du tjenestepensjon fra arbeidsgiver i tillegg. Alle som jobber i offentlige sektor har offentlig tjenestepensjon, og pensjonsordningen er lik uavhengig av om du er ansatt i en kommune, fylkeskommunen eller staten.

Bestemmelsene for offentlig tjenestepensjon er fremforhandlet mellom partene i arbeidslivet, og gir deg som ansatt rett til både alderspensjon, uføre- og etterlattepensjon. I privat sektor er pensjonen og rettighetene til pensjon forskjellig fra arbeidsgiver til arbeidsgiver.

Livsvarig utbetaling

Alderspensjon fra den offentlige tjenestepensjonen utbetales fra du går av med pensjon og resten av livet. Den private tjenestepensjonen utbetales som regel i 10 år.

Sparing fra både deg og din arbeidsgiver

2 % av lønnen din settes av til fremtidig pensjon. Det er arbeidsgiver som trekker fra dette beløpet, før lønnen utbetales. I tillegg betaler arbeidsgiver inn på pensjonsordningen din. I snitt betaler kommunen ca 17 % av lønnen din til pensjon. Du bærer ingen risiko for forvaltningen av disse pengene, slik man gjør i den private tjenestepensjonsordningen. Her vil fremtidig pensjon avhenge av hvor stor avkastning det er på midlene dine i spareperioden.

Hvor stor alderspensjonen din blir, avhenger av hvor mye du jobber og hvilken lønn du har. Det spiller ingen rolle om du jobber i f.eks Oslo, Lørenskog eller Lillestrøm kommuner – pensjonsordningen er helt lik.

Vil du vite mer om din pensjonsordning og hvilke regler som gjelder for ditt årskull? Pensjonskassen har laget korte videofilmer som gir deg enda bedre oversikt. Disse finner du på kassens hjemmeside, og alderspensjon kan du lese mer om her

Du kan også teste vår pensjonskalkulator, for å få estimert størrelsen på din fremtidige alderspensjon.