Vilkår for bruk av bilder og video

Før skole eller barnehage kan ta bilder eller video av barn må det være samtykke. Denne side gir informasjon om Lørenskog sine vilkår for bruk av bilder og video. 

Det er skolen eller barnehagen sitt ansvar å ivareta barns personvern når de er på skolen eller i barnehagen. Derfor vil det kun bli tatt bilder og video dersom en foresatt gir samtykke til dette. Det er helt frivillig om du ønsker å gi samtykke.

Du kan til enhver tid trekke samtykket ditt tilbake i Vigilo eller ved henvendelse til skolen eller barnehagen. Hvis ikke du trekker tilbake samtykke, vil det oppheves automatisk når barnet slutter på skolen eller i barnehagen. Når samtykke opphør påvirker det ikke lovligheten av delingen som bygget på samtykket.

Skolen eller barnehagen vil sikre at:

- Det snakkes med barnet om det er greit å dele et bilde eller video, selv om det er gitt samtykke.

- Bilder og video som legges ut på nett ikke krenker barnets ære og selvbilde.

- Det tas aldri bilder og video av svært lettkledde barn. Barnet må som minimum ha på seg shorts og t-skjorte eller tilsvarende.

- Ved journalistbesøk eller studenter som ønsker å ta bilde eller video vil skolen be om spesifikt samtykke.

-Det vil aldri bli delt identifiserbare bilder eller video i sosiale medier som Facebook.

Som foresatt kan du gi og trekke samtykker i Vigilo sin foreldreportal via nettleseren her https://www.vigilo.no/lorenskog ved å logge inn med ID-porten og gå til menypunktet for samtykke. Om du ikke ønsker å samtykke trenger du ikke gjøre noe aktivt, som standard er alle samtykker satt til «Nei» og først nå aktivt sier «Ja» vil et samtykke være gyldig.

I Vigilo kan du samtykke til om skolen eller barnehagen kan få lov å ta bilder, om skolefotograf kan få lov å ta bilder og du kan samtykke til hvor det er greit at bilder deles.