Lørenskog frivilligsentral

Lørenskog frivilligsentral koordinerer kommunens frivillighetsarbeid og er kontaktpunkt, enten man ønsker å være frivillig i Lørenskog eller trenger praktisk hjelp. 

Sentralen rekrutterer og bistår frivillige i oppstart og drift av aktiviteter, og tilbyr veiledning, kurs og ulike arrangementer med faglig påfyll og erfaringsutveksling for frivillige, lokale organisasjoner og kommuneansatte. Det arrangeres også en årlig frivillighetskonferanse.

Frivilligsentralens logo - Klikk for stort bildeBli frivillig!

Lørenskog frivilligsentral søker frivillige som har litt tid til overs og overskudd til å hjelpe noen som trenger det. Vi ønsker også kontakt med deg som har lyst til å starte en ny aktivitet. Sjekk muligheter på lorenskog.friskus.com. Opprett gjerne en personlig brukerprofil i Friskus.

Telefontider og åpningstider

Frivilligsentralen har kontor i 6. etasje i Lørenskog hus, Festplassen 1.

Besøkstid kontor/drop in: mandager kl. 9.00–12.00

Telefon: 67 93 44 44
E-post: frivillig@lorenskog.kommune.no

Frivilligsentralen på Facebook

Ansatte

Ingrid Smedstad, leder
Marianne E. Mathiassen, konsulent

Hva kan vi tilby?

Handlehjelp: frivillige kan hjelpe til med handling av matvarer, på fast basis eller som enkeltoppdrag.

Praktisk hjelp: typiske oppdrag man kan få hjelp til er enkle «vaktmesteroppdrag» i hjemmet, snømåking og hagearbeid.

Følgetjeneste til lege/sykehus

Tur- og besøksvenn

Inkluderingskontakt

Aktiviteter

Sosiale møteplasser med enkel servering og ulike aktiviteter. Åpent for alle, uansett alder, språk og kjønn. Drevet av frivillige, med fokus på trivsel og inkludering. 6. etasje, Lørenskog hus.

  • Spilltreff, mandager kl. 12.00
  • Møteplass for voksne på dagtid, onsdager kl. 12.00
  • Håndarbeidstreff, annenhver torsdag kl. 10.00
  • Flerkulturell møteplass for seniormenn, mandager kl. 15.00-17.00

Husets fargepalett

Maleklubb for male- og kunstinteresserte. Dette er for deg med liten erfaring, mye erfaring eller ingen erfaring, men som har lyst til å leke med farger og pensler. Felles inspirasjon og erfaringsutveksling. Tirsdager kl. 10.30 i Kunstrommet, Lørenskog kulturskole, 6. etasje, Lørenskog hus.

Språkkafé

Her blir du kjent med nye mennesker og kan trene på å snakke norsk. Grupper ledet av frivillige med norsk som morsmål sitter og snakker sammen. Vi møtes til uformell samtale i Kunstsalen i 1. etasje i Lørenskog hus, torsdager kl. 17.00. Samarbeid med Lørenskog bibliotek. 

Leksehjelp

Kvalifiserte frivillige tilbyr leksehjelp til elever fra 8. trinn til videregående, samt elever ved Lørenskog voksenopplæring. Tirsdager kl. 17.00 i Lørenskog bibliotek.

Dataveiledning – «På nett klokka ett»

Frivillige veileder i data, iPad, smarttelefon, internett osv. Introduksjon av ulike temaer fra uke til uke, samt mulighet for individuell veiledning. Torsdager kl. 13.00 i Kunstsalen, 1. etasje i Lørenskog hus. Samarbeid med Lørenskog bibliotek.

Trim

Tirsdager og onsdager kl. 12.00-13.00: trimgruppe for eldre, ledet av frivillige krefter med stort engasjement og mye humor. Begge trimgrupper er på Volt scene i 6. etasje i Lørenskog hus.

Temakafé for kreftberørte

Temakafé er et uformelt møtested for kreftpasienter, pårørende og etterlatte. Stikk innom for en kaffe og enkel bevertning og ha en hyggelig samtale med noen som har gått eller går igjennom noe av det samme som deg. På temakafeen tar vi opp ulike temaer om kreft og det å leve med kreft. Temakafeen foregår utvalgte fredager kl. 11.00-13.00. Temakafeen drives i regi av kreftkoordinator i kommunen, i samarbeid med frivillige fra Lørenskog Sanitetsforening og Lørenskog frivilligsentral. For spørsmål, ta kontakt med kreftkoordinator Hilde Stoltz Foss på telefon 94 88 55 04 eller e-post: hilfos@lorenskog.kommune.no

Kvinnesirkel

Gruppe for kvinner som ønsker mer ro, økt tilstedeværelse, bli mer kreativ, gå dypere i seg selv gjennom samtaler og øvelser i et fellesskap med andre. Vi er innom temaer som pust, meditasjon, avspenning, litt yoga, skrivearbeid med mer. Alt vil være med på å styrke intuisjonen din, som er viktig for å ta gode valg i livet. Foregår onsdager kl. 10.00-11.00 på Volt scene, 6. etasje i Lørenskog hus. Kurset er fulltegnet, og det er ikke plass til flere deltakere.

Reparasjonskafé

Reparasjonskafé gjenoppstår som et tilbud disse torsdagene: 5. mai og 16. juni. Her kan du få hjelp av flinke frivillige til å reparere ting. Her utføres småreparasjoner på klær og utstyr. De frivillige har tilgang til enkelt utstyr og verktøy. I tillegg til hjelp med søm, utføres det også enkle reparasjoner som gjelder mekanisk og/eller elektrisk. Dersom tilbudet får nok besøkende, så vil tilbudet også videreføres fra høsten. Veiviseren, 1. etasje i Lørenskog hus.

Du kan bidra som frivillig på alle disse aktivitetene. 
Se frivilligsentralens aktiviteter i lorenskog.friskus.com