Influensavaksinering

Sykepleier måler opp vaksinedose - Klikk for stort bilde Lørenskog kommune / Jonas Ruud Vaksinen mot influensa er tilgjengelig for innbyggerne våre. Vaksineringen vil i år foregå på vaksinesenteret i 2. etasje på Metro Storhandel, og på de fleste fastlegekontorene i kommunen.  

  

Influensavaksineringen på vaksinesenteret og hos fastlegene er forbeholdt alle over 65 år,  de som tilhører en risikogruppe eller andre anbefalte grupper for influensavaksinering.

Hvis du har fått koronavaksine må du vente minst en uke før du tar influensavaksinen.


Risikogrupper

Andre som anbefales influensavaksine

  

Informasjonsskriv om influensavaksine

Her kan du lese FHIs informasjonsskriv om influensavaksinen.

Timebestilling

Timebestilling for vaksinering på vaksinesenteret gjør du via telefon 67 49 50 37 (kl. 10.00 – 15.00).  

Influensavaksinen er gratis. For de som eventuelt ønsker pneumokokkvaksine (mot lungebetennelse) koster den kr. 550,-.  Du gir beskjed når du kommer til vaksinering at du også vil ha vaksine mot lungebetennelse. Det er ikke nødvendig å bestille det på forhånd. 

For øvrig vil vaksinering også foregå hos de fleste fastlegene. Timebestilling ved henvendelse til ditt fastlegekontor (NB: Det er ikke influensavaksinering på Losbyveien legesenter).  

Det er ingen grupper som frarådes å vaksinere seg mot influensa, men personer som ikke tilhører målgruppene for influensavaksinasjon må selv betale både vaksine og vaksinering. Disse har anledning til å ta vaksine ved apotek eller private vaksinasjonskontor.