Få hjelp til å starte egen bedrift

StartUp Viken er et fylkeskommunalt tilbud til deg som planlegger å starte, eller nettopp har startet, egen bedrift. Tilbudet omfatter individuell veiledning og praktiske kurs for nyetablerere. Begge deler er gratis.  

Her finner du Startupviken.no 

Grunnkurs i etablering

Det holdes jevnlig kurs på Nedre Romerike. Grunnkurset tar for seg det viktigste du trenger å vite før du starter egen bedrift. 

Kurset gir deg en innføring i kravene til selskapsform, skatt, avgifter, trygderettigheter og forsikringer. Du får også innsikt i risikovurderinger knyttet til kommersiell etablering.  

Se kurstilbud og meld deg på grunnkurs her 

Temakurs

Temakursene gir faglig innsikt og praktiske tips om gode verktøy som brukes av gründere i dag.  

Disse kursene går mer i dybden enn grunnkursene. Kursene tar for seg spesielle emner som er sentrale for å lykkes med å utvikle forretningsidéen. Dette omfatter; salg, markedsføring, sosiale medier, forretningsutvikling, forretningsplan, pitchetrening, video i markedsføringen og bedriftens nettside. 

Se kurstilbud og meld deg på temakurs her 

Individuell veiledning

Dette veiledningstilbudet vil hjelpe deg å starte opp og utvikle forretningsvirksomheten din. Du får hjelp til å lage en forretningsplan.  

Les mer og bestill veiledning her 

Næringsfaglig vurdering

Er du arbeidsledig og har fått innvilget dagpenger, kan du søke om å beholde dagpengene i inntil 12 måneder mens du etablerer egen virksomhet.  

For å søke om dette krever NAV at du henter inn en næringsfaglig vurdering. Det er en egenandel på 1250,- for denne tjenesten.  

Les mer og bestill næringsfaglig vurdering her