10 år med Frisklivssentralen Lørenskog

 I ti år har Frisklivssentralen Lørenskog hatt mange ulike tilbud innenfor fysisk aktivitet. Vi har gjort armhevinger, knebøy, gått tur, vært i basseng og lekt oss med diskgolf. Vårt mål er at folk skal finne en aktivitet de trives med , og som det er mulig å fortsette med på egen hånd eller sammen med andre. 

Vi ønsker at folk skal bli glad i fysisk aktivitet. Dette er viktig for helsa gjennom hele livet. Vi skal ikke være en konkurrent til andre tilbud i kommunen. Hver enkelt som prater med oss får vite om andre aktuelle aktiviteter. Det er også mulig å få samtaler om hvordan få til fysisk aktivitet i hverdagen uten å delta på våre aktiviteter. 

May Kristin, ansatt i Frisklivssentralen og Genet Anneline Fossum, Lørenskog kommune Genet er en av de som har vært med på treninger sammen med Frisklivssentralen. For to år siden opererte Genet det ene benet. Hun hadde mye smerter og slet med å bevege seg. Hun sov dårlig og gikk opp i vekt. Nå har hun gjennom Frisklivssentralen funnet treningsglede som har vært med på å endre hverdagen. Hun har også fått kostholdsveiledning. Nå har Genet gått ned i vekt, noe som er med på å redusere smertene. Hun føler seg også generelt bedre.

 

- Før klarte jeg bare å sove to timer om natta, men etter at jeg begynte hos Frisklivssentralen sover jeg syv timer hver natt. Jeg føler meg mye gladere, smiler Genet.

I tillegg til bedre livskvalitet har Genet også fått utvidet nettverket sitt og blitt introdusert til språktrening. 

 

Trenger du veiledning for å komme inn i regelmessig fysisk aktivitet? Ta kontakt med oss i Frisklivssentralen på telefon: 67 49 50 33 eller e-post: frisklivssentralen@lorenskog.kommune.no. 

Du kan også treffe oss på 10-årsmarkeringen på Sørlihavna den 13.september. (PDF, 146 kB) 

Les mer om oss og våre tilbud.