Janne Sonerud er ny direktør for helse, omsorg og mestring   

Janne Sonerud portrettfoto ute med busker som bakgrunn - Klikk for stort bildeDen 1. september starter Janne Sonerud som direktør for helse, omsorg og mestring i Lørenskog kommune.

Janne Sonerud (56) er i dag administrerende direktør i Lovisenberg Omsorg AS. En stilling hun har hatt siden 2020. Den 1. september starter Janne som direktør for helse, omsorg og mestring i Lørenskog kommune. 

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kommunedirektør Ragnar Christoffersen er svært fornøyd med at Janne Sonerud takket ja til stillingen.  

– Janne har en veldig spennende bakgrunn og erfaring som passer godt til de utfordringene vi står overfor innenfor helse- og velferdstjenestene i årene som kommer, sier Christoffersen.  

Av referanser beskrives Janne som strategisk, involverende, tydelig på mål og retning, samt lyttende og flink med folk. 
 – Det er kvaliteter jeg mener en person i denne stillingen bør ha, forteller Christoffersen.  

Det var flere kvalifiserte søkere til stillingen som direktør for helse, omsorg og mestring i kommunen.  
– Det var en samlet vurdering av hennes kompetanse, kvaliteter og personlighet som gjorde at vi valgte å ansette Janne Sonerud, avslutter kommunedirektøren. 

Nye utfordringer i egen kommune 

Janne gleder seg til å starte hos oss, og ser frem til å bli kjent med folkene og helse, omsorg og mestringssektoren i kommunen.  
– Jeg og familien har bodd i Lørenskog i over 30 år. Det å få mulighet til å være med på å utvikle et så viktig tjenesteområde i hjemkommunen, var helt klart medvirkende til at denne stillingen sto øverst på ønskelisten min. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben i september, og ikke minst til å møte alle de dyktige folkene som jobber i kommunen, sier Janne.  

Samarbeid og forebygging 

– Bedre helsetjenester handler ikke bare om flere varme hender i tjenesten. Det handler vel så mye om å jobbe forebyggende og legge til rette for at folk kan ha aktive, gode og innholdsrike liv.  Hvis vi skal lykkes med det, må alle kommunens tjenester og frivillige organisasjoner jobbe sammen for å skape arenaer som forebygger utenforskap og som legger til rette for aktivitet og mestring i alle faser av livet, forklarer Janne. 

Det begynte i Lørenskog 

Janne har i hele sin yrkeskarriere jobbet med helse og omsorg, og det var i Lørenskog det hele startet.  
– Jeg flyttet til Lørenskog i 1988 for å begynne på sykepleierhøyskolen som da var på Sentralsykehuset i Akershus (SiA), som i dag er Ahus. Planen var at jeg skulle bo i Lørenskog og jobbe et par år på Ahus etter utdanningen, men sånn gikk det ikke.  

Det ble totalt 18 år i ulike stillinger på Ahus og lederutdanning på BI. Deretter gikk ferden videre til Lovisenberg DPS, hvor hun var avdelingsleder og senere flere lederstillinger i Unicare og den ideelle virksomheten Lovisenberg.  
– I mellomtiden hadde vi fått tre barn, var godt etablert og trivdes i Lørenskog, forteller Sonerud. 

Fritiden bruker Janne sammen med familie, barnebarn, venner og tidligere kollegaer. Janne, som opprinnelig er fra Arendal, trekker ut mot kysten og saltvann når det blir sommer. Gjerne med en god bok i hånda. 

Trude Hande Hjelset fungerer som direktør for helse, omsorg og mestring frem til september.