Aktuelt

Kjære kollega

I forrige uke var jeg på Kommunalpolitisk Toppmøte og fikk to interessante dager sammen med kollegaer fra hele landet. Det var gode innledere, paneldebattanter og foredragsholdere begge dager,  blant annet statsminister Støre, stortingspolitikere fra ulike partier og andre inspirerende fagfolk. Det som gjorde mest inntrykk var ordfører Tretyak fra den ukrainske byen Rivne. Han fortalte om hvordan situasjonen var for lokalbefolkningen i byen, og vi fikk se en film som viste de voldsomme ødeleggelsene. Det var umulig å ikke bli sterkt berørt av det vi fikk se og høre. Det setter også et annet perspektiv på våre egne utfordringer her hjemme.

Påsken nærmer seg, og Roaf varsler i den forbindelse om at det vil bli noen endringer på hentetider for avfall. 

I dag sender vi informasjon på e-post til alle innbyggere som er 75 år eller eldre, om ny oppfriskningsdose av koronavaksinen.

Kommunestyret vedtok kommuneplanens arealdel den 15.03.2023.

Kommunen har ferdigstilt en ny arealdel og mange har vært involvert i prosessen. Vi har satt stor pris på gode faglige råd og bred medvirkning fra innbyggere i alle aldre, folkevalgte, næringsliv og offentlige myndigheter. Dette har bidratt til at arealdelen er en solid plan for framtida.

Her finner du den nye arealdelen. 

Lørenskog kommune deler hvert år ut en miljø- og bærekraftspris til en innbygger, organisasjon, lag, forening, virksomhet eller andre som har gjort en spesiell verdifull innsats for natur, miljø og/eller bærekraftig utvikling i Lørenskog kommune. 

Frist for å foreslå kandidat(er) er 1. mai 2023.

Vann er vår viktigste ressurs, vårt viktigste næringsmiddel og kilden til alt liv – både i lokalsamfunnene våre her i Norge og globalt. Ja, det gjelder strengt tatt internt i hver celle i kroppene våre også. 

 

Kommunestyret har vedtatt en ekstraordinær engangsbevilgning på kr 200 000. Denne skal gå til matgavekort til familier og enkeltpersoner bosatt i Lørenskog som har det utfordrende økonomisk.

 

Kommunestyret vedtok kommuneplanens arealdel den 15. mars.

 

Onsdag 15. mars samles kommunestyret til det andre møtet i 2023
På grunn av oppussing av rådhuset holdes møtet på Lørenskog hus, Storstua

Du kan følge kommunestyremøtet direkte via vår nett-TV løsning fra klokken 18.00

 

Denne måneden kommer Roaf med miljøbilen til Lørenskog. De tar i mot mindre mengder farlig avfall og småelektronikk. Du kan levere det du kan bære med deg når du går eller det som det er plass i den røde boksen for farlig avfall.