Aktuelt

Fra og med 1. november tilbyr vi en oppfriskningsdose av koronavaksinen til innbyggere som er 65 år og eldre. Vi har sendt ut e-post til alle våre innbyggere som er 65 år eller eldre med informasjon om dette.

Kampanjebilde for TV-aksjonen 2021, Barn ikke brud

Årets TV-aksjon går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 24. oktober.
Skal alle boliger i Lørenskog få besøk av en bøssebærer på selve aksjonsdagen 24. oktober trenger vi totalt 250 bøssebærere.
Registrer deg som bøssebærer på: blimed.no

Bøsser hentes kl. 15.30 eller 16.00 i samfunnssalen på Kjenn skole 24. oktober, og leveres tilbake innen kl. 18.30 samme dag. Man må være over 18 år for å registrere seg som bøssebærer, men alle kan ta med seg noen å gå sammen med.

Etter et år med øvinger - ute, inne og på Zoom - fikk ensemblet fra Lørenskog Musikalteater endelig vise fram Urinetown. Urinetown er for mange en ukjent musikal, men på premieren fikk vi se en storslått og absurd parodi på grådighet, kjærlighet og revolusjon.

Ordfører Ragnhild Bergheim klippet snora, som holdes av kirkeverge Martin Ljønes og prosjektleder Bjørn Rogne.

Vi har utvidet Lørenskog kirkegård og gravlund med ellipseformede gravfelt som er omkranset av et flott parkområde. Utvidelsen sto ferdig i 2020, og torsdag 14. oktober ble gravlunden offisielt åpnet av ordfører Ragnhild Bergheim.

Illustrasjonsfoto - jente på sparkesykkel

Sammen med åtte andre kommuner ønsker vi å  kartlegge mobilitetsvaner blant ungdom for å få kunnskap om hvordan elsparkesykkelen har fått plass i de unges hverdag. Prosjektet heter ungspark og består av både spørreundersøkelser og reiseregistreringer. Mårgruppen er ungdom mellom 13 og 22 år.

Bilde av PC-skjerm med prøvebilde

Onsdag 13. oktober er det kommunestyremøte i Lørenskog rådhus. Møtet starter kl. 18.00 og er åpent for alle. Du kan også følge kommunestyret direkte på nett-TV fra samme tidspunkt.

Kampanjebilde for Race to Zero kampanjen.

23 norske kommuner har signert den internasjonale klimakampanjen Race to Zero som er del av FNs opptrapping til klimaforhandlingene i Glasgow.

14. oktober kl. 12.00 møtes ordførerne for å snakke om ambisjoner og det praktiske arbeidet som gjøres. Bestillingen til den nye regjeringen som skal forhandle på Norges vegne i klimatoppmøtet er klar: Skru opp ambisjonene globalt og følg opp lokalt.
Seminaret strømmes direkte og er for alle. Vi oppfordrer deg til å bli med!

Fjellhamar flyfoto

Anleggsarbeidene på Fjellhamar er godt i gang. Hele skolebygget er på plass, i idrettsbygget arbeider vi med parkeringskjelleren som skal ligge under idrettsbygget og svømmehallen. I Kloppaveien og på nordsiden av jernbanen arbeider vi med å skifte ut vann- og avløpsrør.

Vi inviterer nå til et åpent møte for alle som er interessert i å vite mer om den nye barneskolen, idrettsbygget og møteplassen på Fjellhamar.

Logo verdensdagen for psykisk helse

Søndag 10. oktober er verdensdagen for psykisk helse. Verdensdagen har som mål å spre kunnskap og gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om psykisk helse. Vi markerer verdensdagen den påfølgende uka med flere arrangementer.

Helse- og omsorgsdepartementet har besluttet å følge Folkehelseinstituttets anbefaling om å tilby en oppfriskningsdose (boosterdose) til de eldre aldersgruppene.