Thon hotell Triaden blir akuttinnkvartering for flyktninger fra Ukraina

Ordfører Ragnhild Bergheim på Thon Hotel Triaden - Klikk for stort bildeOrdfører Ragnhild Bergheim på Thon Hotel Triaden Farid Dino Omer / Lørenskog kommune

Selskapet Hero AS har på oppdrag fra UDI inngått en avtale med Thon Hotel om etablering av akuttinnkvartering av 330 flyktninger fra Ukraina på Thon Hotel Triaden. 

 

De første flyktningene kom lørdag 12. mars.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

 - Jeg er glad for at Lørenskog kommune kan bidra til å hjelpe noen av flyktningene som ble nødt til å forlate landet sitt i all hast, sier ordfører Ragnhild Bergheim. 

Mottaket vil driftes av Hero AS, mens Lørenskog kommune har ansvar for helsetjenester som sykepleiere, psykolog og lege. Vi vet lite spesifikt om den enkelte som kommer, men er kjent med at 40 % av de som er kommet til Norge er barn. Mottaket er en akuttinnkvartering. Det betyr at det er usikkert hvor lenge flyktningene skal bo der. 

Nå som Thon Hotel Triaden blir akuttinnkvartering vil det ikke være tilgjengelig for andre gjester. Kjøpesenteret Triaden er åpent som normalt.

Mange vil hjelpe

- Vi har allerede fått mange henvendelser fra innbyggere som vil hjelpe, og jeg er glad for å se at Lørenskauingene har et stort hjerte og vil stille opp for mennesker i nød, sier ordføreren.

Det er flere ulike måter du kan hjelpe flyktningene på:

Leie ut bosted

Bidra som frivillig

Bidra med klær eller leker