Vi tilbyr 2. oppfriskningsdose til alle over 18 år.

Vi tilbyr ny oppfriskningsdose (4. dose) til alle personer som er 18 år og eldre og som har fått 3 doser tidligere. Du kan bestille time til oppfriskningsdose her.

Vaksine - korona

Illustrasjon av personer som mottar vaksine - Klikk for stort bilde

 

Vi tilbyr en 2. oppfriskningsdose til alle som er 18 år eller eldre, og risikogrupper mellom 12-17år. Her finner du oversikt over hvilke risikogrupper som anbefales 2. oppfriskningsdose. 

Hvis du er usikker på hvor mange doser koronavaksine du har fått, kan du sjekke dette på Helsenorge.

Vaksinesenteret har derfor satt av timer til alle Lørenskogs innbyggere i denne aldersgruppen og vaksinetime kan bestilles her.

Hvis du ikke er digital kan du bestille time ved å ringe 67 49 50 27 hverdager mellom kl. 09.00- 14.00.

Kommunen har sendt ut e-post til alle innbyggere over 75 år. Hvis du har eldre slektninger eller venner som ikke bruker internett, ber vi deg om å dele denne informasjonen med dem og hjelpe dem med å bestille time.

Åpningstider for koronavaksinering er: 

  • Tirsdager kl. 09-15 
  • Onsdager kl. 11-18 
  • Torsdager kl. 09-15

Vaksinasjon skjer i vaksinesenteret i 4. etasje av Metro Storhandel (ved siden av Europris). 

Kontaktinformasjon koronavaksinering

Adresse (hvor vaksinen settes): Kulturhusgata 2 i 4. etasje på Metro Storhandel, ved siden av Europris.

  • Telefon: 67 49 50 27 (kl. 09:00 - 14:00 hverdager). 

Bestilling av time

Du bestiller vaksinetime via denne linken. Du kan også ringe oss på telefon 67 49 50 27 (kl. 09:00 - 14:00 hverdager) for å bestille time. 

Koronavaksine ved utenlandsreise

Det er ulike vaksineregler for ulike land, både når det gjelder krav om vaksinedoser, tiden mellom vaksinedoser, antall uker etter dose to. Sjekk nettsidene Reopen EU for landet du skal inn i, eller bruk Reiseklar-appen til Utenriksdepartementet.

Vi vaksinerer nå bare våre egne innbyggere.

Oppfriskningsdose av koronavaksinen


Regjeringen har besluttet at kommunene nå kan gi oppfriskningsdose mot covid-19 til personer som er 18 år eller eldre. Tilbudet gjelder også personer i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom, samt gravide i 2. eller 3. trimester. FHI har tidligere anbefalt at også alle over 65 år, tar en oppfriskningsdose mot covid-19 i høst. Anbefalt intervall siden forrige vaksinedose bør være minimum 4 måneder. 

Grunnet ny kunnskap endres rådet om vaksinasjon etter gjennomgått infeksjon. En BA.1 infeksjon gir god beskyttelse mot omikron-varianter som sirkulerer nå. Hvis du har fått bekreftet covid-19 kan du vente i 3-4 måneder med å ta en oppfriskningsdose. Dette er også i tråd med oppdaterte europeiske anbefalinger. Dersom du ønsker en oppfriskningsdose tidligere, kan du få tilbud om det forutsatt at det har gått minimum 3 uker etter tilfriskning, men antistoffresponsen etter en oppfriskningsdose vil bli bedre dersom du venter 3-4 måneder. 

Ny oppdatert vaksinevariant  

To oppdaterte koronavaksiner er nå godkjent i Europa, såkalte variantvaksiner. De nye vaksinene er oppdatert for å være bedre tilpasset variantene av koronaviruset som sirkulerer. De nye oppdaterte vaksinene skal kun brukes til oppfriskningsvaksinering, men ikke til grunnvaksinering. Vi kommer til å tilby den vaksinen som er tilgjengelig til enhver tid. Les mer om det her.

 

Dersom du ikke får bestilt time via internett, ringer du oss på telefon 67 49 50 27 (kl. 09:00-14:00 hverdager). 

Her finner du spørsmål og svar om koronavaksinasjon i Lørenskog

Praktisk informasjon - når og hvor skal jeg vaksineres?

 

Praktisk informasjon - når og hvor skal jeg vaksineres?

Hvem skal vaksineres, og hvem skal vente

Bivirkninger og sikkerhet

 

Annen informasjon om koronavaksinen

Lenker til mer informasjon

Vaksinasjonsprogrammet på fhi.no