MAI-senteret

Det hvite huset hvor MAI-senteret holder til - Klikk for stort bildeMAI-senteret holder til i kårboligen på Lørenskog bygdemuseum Lørenskog kommune

MAI-senteret er en åpen og levende møteplass for innbyggere i Lørenskog som har eller har hatt psykiske helseplager.

Hva er MAI-senteret?

Senteret legger stor vekt på å skape et trygt miljø og å inspirere personer som sliter med psykiske helseplager til å utvikle de ressursene de har. Vi fokuserer på mestringsopplevelser, ressurser og samhandling med andre. 

Vi har erfaring med at aktivitet har positiv effekt på den psykiske helsen. Du opplever mestring og får en mer meningsfull hverdag, som igjen kan hjelpe deg til å komme tilbake til aktivitet / arbeid du har drevet med tidligere, eller du kan finne nye interesser. 

Du kan enten komme innom og ta en kopp kaffe, spise lunsj, ta en prat med andre eller bli med på en aktivitet ut av huset. 

Tjenesten er gratis.

Aktiviteter

MAI-senteret er tilbyr mange forskjellige aktiviteter.

Vi har et kreativt rom for maling, tekstil og keramikk, i tillegg til musikk på huset. Ellers har vi aktiviteter som yoga, golf, frisbeegolf, badminton og turer og mer ute av huset.

Vi har et kjøkken som serverer lunsj hver dag unntatt onsdag, da er det turdag.

Målgruppe

Senteret er for deg mellom 18 - 67 år som har eller har hatt psykiske helseplager. Det er du selv som bestemmer om MAI-senteret er noe for deg og du velger hvor mye du vil fortelle om deg selv til dem du møter på senteret.

Hvem kan komme til MAI-senteret?

MAI-senteret er for deg som bor i Lørenskog, er mellom 18 - 67 år og som enten har eller har hatt psykiske helseplager. Her er det bare å stikke innom. Du trenger ikke henvisning eller vedtak for å komme til oss. Ta gjerne kontakt på forhånd så vi kan møte deg på en god måte.

Kontaktinformasjon

Vi holder til i eneboligen bak Lørenskog bygdemuseum, Løkenåsveien 27. 

Uttalelser fra brukerne

  • «Jeg brukte ett og et halvt år på å komme innenfor dørene på MAI-senteret. Nå er jeg svært glad for at jeg torde det.»
  • «Her kan man komme om man har en dårlig dag eller ikke.»
  • «MAI-senteret er et holdepunkt i hverdagen. Jeg veit at jeg treffer noen jeg kan snakke med.»