En høytidelig minnestund i Lørenskog kirke

Varaordfører Ernst-Modest Herdieckerhoff tenner lys - Klikk for stort bildeVaraordfører Ernst-Modest Herdieckerhoff tenner lys. Lørenskog kommune Torsdag 22. juli åpnet kirken dørene for alle som ønsket å delta på 10-årsmarkeringen etter terrorangrepet. Hele ettermiddagen var det mulighet for lystenning, stillhet og samtale med prest.  

Kirken inviterte også til en markering for å minnes ofrene og vise medfølelse til de pårørende og overlevende. Sokneprest Tor Martin Synnes og prest Synne Marie Jensseter delte noen ord etterfulgt av sang og bønn.

Varaordfører Ernst-Modest Herdieckerhoff holdt en tale, og slo fast at vi aldri må glemme hva som skjedde denne dagen.  

– Vi minnes ofrene. For dem, men også for de overlevende, etterlatte og for oss selv, skal vi aldri tie, aldri glemme, endte varaordføreren talen sin.  

Minnestunden ble avsluttet med opplesning av navnene på 77 drepte i attentatet. Ingen av ofrene kom fra Lørenskog, men likevel er mange av våre innbyggere berørt av hendelsen. Vi er et lite land.  

Her kan du lese ordfører Ragnhild Bergheim og varaordfører Ernst-Modest Herdieckerhoff tanker i anledning 10-årsmarkeringen av 22. juli

Synne Marie Jensseter  - Klikk for stort bildeSynne Marie Jensseter Lørenskog kommune