Nå kan du dele din mening om hvordan det er å sykle i Lørenskog kommune!

Utrygg, vanskelig eller fullstendig … vidunderlig? Nå kan du som sykler jevnlig i Lørenskog kommune la din stemme bli hørt om hvordan tilretteleggingen for sykling er – og kan bli bedre. Bak initiativet står Syklistforeningen som har lansert en landsdekkende undersøkelse.

Sykkelundersøkelsen 2024 er en nasjonal undersøkelse og sammenligning av hvordan syklister opplever ulike kommuner de sykler i utfra et brukerperspektiv, i regi av Syklistforeningen. Lørenskog kommune samarbeider ved å spre undersøkelsen.


- Vi ser at det finns en stor interesse for sykling i Norge. Mange vil sykle fordi det er et enkelt, bærekraftig og raskt transportmiddel på korte reiser. Hver person som sykler i hverdagen sparer samfunnet for store penger i helsegevinster. Ved å lytte til syklistene kan kommunene dra viktige lærdommer om hva som trengs for å få dem å fortsette å tråkke, sier Eline Oftedal, generalsekretær i Syklistforeningen.


Kontakt 

Eline Oftedal, generalsekretær i Syklistforeningen, +47 922 06 954,
eline@syklistforeningen.no


Fakta om Sykkelundersøkelsen 2024


Syklistforeningen har annethvert år siden 2008 kåret Norges beste sykkelby. Senest, i 2022, vant Stavanger. Sykkelundersøkelsen 2024 er en nasjonal undersøkelse og en sammenligning av hvordan syklister opplever kommuner de sykler i utfra et brukerperspektiv. Undersøkelsen vil ligge til grunn for kåringen av Norges beste sykkelby og er åpen fra 22. april til 30. juni.


Det er en digital og anonym brukerundersøkelse, åpen for alle som sykler. Respondentene tar stilling til 28 påstander om sykkeltilrettelegging i kommunen de sykler i. Kommunene vil bli rangert etter seks områder: generell tilfredshet, trygghet, sikkerhet, fremkommelighet, tilgjengelighet, og sykkelens prioritering i kommunen.
Nytt i år er at man kan legge inn sitt personlige ønske om forbedring i et kart.
Resultatene  vil bli presentert i september 2024 på Den nasjonale sykkelkonferansen i Stavanger.

Trykk her for å gjennomføre undersøkelsen

Invitasjon til å dele din mening om hvordan det er å sykle i Lørenskog kommune - Klikk for stort bilde Syklistforeningen