Tilbud til rusavhengige

Avhengighet til alkohol, medisiner eller andre rusmidler kan påvirke flere områder i livet, blant annet fysisk og psykisk helse, økonomi, bolig, skole/arbeid og nettverk.
Kommunens tilbud og tjenester skal bidra til å øke den enkeltes mestring.

Avdeling rus og psykisk helse gir tilbud til Lørenskogs innbyggere som ønsker råd, veiledning eller hjelp med moderat til alvorlig avhengighetsproblematikk eller en kombinasjon avhengighetsproblematikk og psykisk helse problematikk. Du kan få hjelp til å søke behandling i spesialisthelsetjenesten, og vi følger deg gjerne opp mens du venter på behandling, er under behandling eller i en ettervernsfase.

Dette tilbyr vi:

  • Kartleggingssamtale om hva som er viktig for deg, og hva vi skal samarbeide om for at du skal mestre hverdagen.
  • Veilednings- og mestringssamtaler for bedring og mestring av dine plager.
  • Råd, veiledning og undervisning for at du skal fungere bedre i hverdagen, eksempelvis oppfølging i bolig.
  • Hjelp til å komme i kontakt med helsetjenester, tannhelsetjenester og offentlige kontorer når du selv ikke mestrer dette.
  • Hjelp til å komme i gang med sosiale aktiviteter, fritidstilbud for å få en meningsfull hverdag.
  • Koordinering av tjenestene du mottar, opprettelse av ansvarsgruppe og utarbeidelse av individuell plan (IP).
  • Individuell jobbstøtte (IPS).
  • Involvering av dine pårørende og nettverket ditt dersom du ønsker det.
  • Henvisning til tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB).
  • Søknad om avrusning.

 

Hvem kan få tilbudet?

Rusmiddelavhengige, personer som er i behandling og personer som har avsluttet et misbruk av rusmidler.

 

Slik søker du

Du kan ta kontakt med oss ved å ringe eller sende sms til 948 87 220, eller møte opp personlig i Skårersletta 61, andre etasje. Du trenger ikke henvisning fra lege eller sykehus. Du kan sende søknad i posten eller elektronisk på skjemaet Søknad om helse- og omsorgstjenester som du finner på kommunens hjemmeside. Det er også anledning for pårørende, fastlege eller andre til å ta kontakt.
Det er ingen søknadsfrist, men i perioder med stor pågang vil det være en behandlingstid på inntil tre uker på søknaden din.

Når du har søkt, vil du bli invitert til en samtale. Målet med samtalen er å bli kjent med deg og dine behov for oppfølging. Hvis du trenger å ha med deg en støtteperson er det fullt mulig.

Tilbudet er gratis

Avdeling rus og psykisk helse har timeavtaler, men er også et lavterskeltilbud hvor du kan komme innom for en prat og en kopp kaffe, eller hente rent brukerutstyr og Nalokson nesespray.
Lavterskeltilbudet har besøkstid mandag, tirsdag, torsdag og fredag klokken 9.00 - 14.00. Onsdag er det kun timeavtaler.